Kozijnen in alle soorten en maten

Een kozijn is een raamwerk waarin een deur, raam of andere element kan worden aangebracht. Een kozijn is meestel van hout, kunststof of metaal.

Kozijnen zijn zeer bepalend voor het uiterlijk van een bouwwerk. De keuze voor het juiste materiaal, alsmede het formaat en de kleur van kozijnen zijn van grote invloed op hoe uw huis of bedrijfspand eruit ziet. Het is daarom van groot belang om een goede partner te vinden voor het leveren van uw kozijnen.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitenkozijnen. Buitenkozijnen bevinden zich in de gevel van een gebouw en zijn onderdeel van de scheiding tussen binnen en buiten. Binnenkozijnen worden toegepast aan de binnenkant van een gebouw. Aan beide soorten kozijnen worden verschillende eisen gesteld ten aanzien van materiaal, kleur, duurzaamheid en afmeting.

 

Kozijnen Materialen

Kozijnen worden over het algemeen gemaakt van drie soorten materiaal:

 

Precies werk

De keuze voor een aannemer die uw kozijnen levert is belangrijk, de aannemer moet nauwkeurig werken. Het precies inmeten van de kozijnen voorkomt gebruik van afdichtingsmiddelen achteraf. Als er geen naden en kieren zijn, doordat de kozijnen nauwkeurig zijn ingemeten, hoeft er weinig tot geen afdichtingsmiddel gebruikt te worden. Dat beperkt niet alleen energieverlies door warmteverlies, maar zorgt ook voor een betere geluidsisolatie.

Vrijblijvende kozijnen offertes

Vraag direct tot maximaal vijf offertes aan bij een kozijnen installateur in uw regio.

kozijnen-offertes.nl - gratis offertes aanvragen voor kozijnen